ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αγαπητέ συνέταιρε,

Εκ μέρους του νέο-εκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού σου ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και μια νέα χρονιά γεμάτη υγεία, ευτυχία και ελπίδα! Στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 11-09-2022 στα πλαίσια Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών μας εκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα την 13/10/2022 και έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βίκτωρ Παπαθεοδώρου
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δημήτριος Παπακυριακόπουλος
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γεώργιος Νίκου
ΤΑΜΙΑΣ: Δέσποινα Κωνσταντίνου

ΜΕΛΗ
Αγγελική Δριτσάκη
Αναστασία Ηλιάδου
Κωνσταντίνα Τσακάλου
Αικατερίνη Λαμπροπούλου
Ηλίας Παντελίδης

Κύριο μέλημα του νέου και ανανεωμένου Διοικητικού Συμβουλίου είναι η άμεση έναρξη των δικαστηριακών διαδικασιών για την αναγνώριση των εμπραγμάτων δικαιωμάτων του Συνεταιρισμού στο “Κτήμα Βαρυμπόμπη”. Συγκεκριμένα, εκμεταλλευόμενοι την πολύ σημαντική προεργασία που είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια, εντός σύντομου χρονικού διαστήματος θα είμαστε σε θέση να καταθέσουμε τις σχετικές αγωγές, οι οποίες θα εκδικαστούν ενώπιον Κτηματολογικού Δικαστή του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Όπως είχε αναφερθεί και στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση, ο σκοπός των ενεργειών αυτών θα είναι α) η αναγνώριση της κυριότητας αγροτεμαχίων οποία σύμφωνα με τους τίτλους κτήσης ανήκουν πλήρως στον Συνεταιρισμό και β) η παραγωγή δεδικασμένου, σε περίπτωση θετικής έκβασης, για τις αγωγές που θα ακολουθήσουν για την αναγνώριση της κυριότητας του συνόλου των εμπραγμάτων δικαιωμάτων του Συνεταιρισμού.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο γνωρίζει πολύ καλά ότι έχουν περάσει δεκαετίες χωρίς ουσιαστική πρόοδο, αλλά πλέον ο Συνεταιρισμός είναι σε θέση να διεκδικήσει τα νόμιμα δικαιώματά του και να οδηγηθεί σε οριστική διευθέτηση των ζητημάτων που τον ταλανίζουν όλα αυτά τα χρόνια.

 Μέσα στα ανωτέρω πλαίσια, μπορείς να ενημερωθείς για την πορεία των ενεργειών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είτε με αποστολή email στο osma@otenet.gr είτε με τηλεφωνική ενημέρωση από τον νέο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα (με εξαίρεση τον τρέχοντα μήνα Δεκέμβριο) και κατά τις ώρες 10:00- 13:00. Σύντομα, θα υπάρχει πιο τακτική ενημέρωση μέσω
του site του Συνεταιρισμού www.osma.gr.

Τέλος, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε την ανάγκη τακτοποίησης των εκκρεμών οφειλών από όλα τα μέλη προκειμένου να υποστηριχτούν οι ενέργειες του Συνεταιρισμού και να είναι βιώσιμη η λειτουργία του, ιδίως τώρα που ξεκινάει η πορεία προς μια οριστική διευθέτηση του σκοπού του Συνεταιρισμού.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Βίκτωρ Δ. Παπαθεοδώρου            

Ο Γενικός Γραμματέας
Νίκου Ν. Γεώργιος